неділю, 12 березня 2017 р.

Тиждень рідної мови 
у Ремезівцівському НВК

    Розпочався Тиждень із просвітницької лінійки, на якій  Лісова З.І. привітала усіх педагогів і учнів зі святом. Наголосила, що «найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Продовжили урочисту лінійку учні 10 класу (Лісова Зореслава  і Григорович Вікто-рія) , які розкрили  життєпис долі рідної мови. Також учителем Лісовою З.І. були запропоновані до перегляду короткометражні відеоролики, у яких містилися цікаві факти про українську мову, що оспівували її велич та красу. Зоряна  Ігорівна ознайомила педагогів і учнів із планом заходів на цей тиждень.                                         
          У рамках Тижня мови був проведений виховний захід «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова» ( учасники свята - учні 5- 11 класів) . Школярі чудово декламували поезії про мову. Задушевно линули  пісні «Гімн  українській  мові», «Батьківська  мова» (у виконанні ансамблю дівчат 10 – 11 класів), «Україна» (солістка – Лісова З.), «Україна – це ми» (у виконанні Галян О.).  Зворушливо прочитали   вірші А.Малишка. Адже цьогоріч  ми відзначаємо 105 річницю від дня народження лірика, справжнього патріота, талановитого пісняра . Мелодійно прозвучали пісні на слова А. Малишка  « Київський вальс» (Лісова З.), «Ми підем, де трави похилі» (у виконанні ансамблю учителів – Лісова З.І., Козюра М.В., Курпіта М.П., Семчук О.Й.),  присутні у залі  виконали пісню «Рідна мати моя…»



Бібліотекар  Гарасимишин О.М. підготувала цікаву виставку «Там, де живе рідна мова, живе український народ».


  Учні 5- 11 класів виготовили стіннівки, присвячені рідній мові.  Також  десятикласники провели  акцію «Вивчи вислів про мову».
   Продовжили святкування цікаві бібліотечні уроки, які провели Замківська М.М. (шкільний бібліотекар) , Гарасимишин О.М. (зав. бібліотекою –філіалом у с. Ремезівці) у 6, 7 класах.
  Надзвичайно повчальними і цікавими для учнів були  щоденні відео «Запам’ятай!» (Вибачення, звертання, ввічливість), а також «Цікаві факти про українську мову» (кліп). 
  Завершився предметний тиждень урочистою лінійкою «Я маю в серці те, що не вмирає», присвячений 146 річниці від дня народження Л.П.Косач – незламної та відважної жінки. Учні переглянули  факти із життєвого і творчого шляху  Лесі Українки . Зоряною Ігорівною був продемонстрований документальний фільм «Леся Українка: від народження аж до смерті». Кожен із учнів мав змогу переглянути  відеокліп  «Вишеньки-черешеньки», який призначений для легкого сприйняття наймолодшими школярами.  Доповненням до свята була виставка літератури «Леся Українка – Дочка українського народу», яку підготувала Замківська М.М.
 Учителем української мови і літератури Лісовою З.І. були підведені підсумки предметного Тижня.
                                                                                                                                Учитель – філолог
Лісова З.І.                                                                                                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар